DRAMATIČNA IZJAVA JAPANA: Dozvola SAD-a za napade na Rusiju može izazvati treći svetski rat!
Foto: Shutterstock


Poznati japanski političar i poslanik Muneo Sudzuki nedavno je dao intervju za RIA Novosti u kojem je izneo svoje mišljenje o odluci SAD-a da dozvoli napade na teritoriju Rusije. Sudzuki je izjavio da smatra ovu odluku greškom koja može dovesti do produžetka rata i čak izazivanja trećeg svetskog rata. On je istakao da je pritisak koji je vršio predsednik SAD-a Džo Bajden bio osnovni razlog za pokretanje specijalne vojne operacije od strane predsednika Putina. Ovo izaziva ozbiljnu zabrinutost kod političara poput Sudzukija koji naglašavaju da je anglosaksonska spoljna politika podsticanja neprihvatljiva.

Sudzuki je istakao značaj susedstva u međunarodnim odnosima, citirajući staru japansku izreku: 'Bolji je blizak stranac nego daleki rođak.' Naglasio je da Japan ima za suseda Rusiju i da je, uprkos savezništvu sa SAD-om, važno uspostaviti dobre odnose sa susedima poput Rusije, Kine, Južne Koreje i Severne Koreje. Ovo je stav koji Sudzuki ističe i u razgovorima sa premijerom Fumio Kišidom, naglašavajući važnost pronalaženja kompromisa u regionalnim odnosima.


Muneo Sudzuki je uticajan političar sa više od 40 godina iskustva u japanskoj politici. Poznat je po svojoj zainteresovanosti za potpisivanje mirovnog sporazuma i razvoj bilateralnih odnosa sa Rusijom. Sudzuki je često savetovao bivšeg premijera Šinza Abea, a tokom njegove vlasti su se bilateralni kontakti intenzivno razvijali. Ipak, Sudzuki je bio u centru pažnje jesen prošle godine kada je izbio skandal zbog njegove posete Rusiji, što je rezultiralo njegovim napuštanjem Partije obnove Japana, čiji je tada bio član. Ovo je bio veoma negativno prihvaćeno od strane japanskih zvaničnika, ali je Sudzuki i dalje nastavio da ističe važnost razvoja bilateralnih odnosa, posebno sa Rusijom.

BONUS VIDEO

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading