Nestala Valerija
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Jedan od muškaraca za kojim je navodno nemačka policija tragala zbog ubistva male Valerije (9) oglasio se za Bild i predstavio svoj alibi.

Bild je Genadija L. (55) pronašao u njegovoj kući u Debelnu.

"Ja ne mogu da budem počinilac, išao sam kod zubara u Istanbul", rekao je Ukrajinac za Bild u četvrtak.

Kao dokaz pokazao je račun za lečenje od 5.110 dolara i odgovarajuće pečate u svom pasošu.

Genadij L., koji tvrdi da je jednom imao vezu sa Valerijinom majkom i navodno je uhodio, odleteo je iz Praga 31. maja i vratio se u Nemačku tek 12. juna. U ponedeljak, 3. juna, na dan Valerijinog nestanka, tvrdi da je sedeo na zubarskoj stolici u Turskoj.

Policija, koja je navodno danima pokušavala da kontaktira Genadija L., uhvatila ga je tek u sredu kada je dolazio sa aerodroma. Ukrajinac je policajcima predao i svoj račun za 11 implanta i 18 kruna.

"Rekao sam im sve što znam. Nisam imao nikakve veze sa zločinom, nisam ni bio ovde. Boli me srce zbog Valerije, imao sam dobar odnos s njom", tvrdi on.

Genadij je saznao da je tražen u vezi sa slučajem ubistva tek nakon što se vratio u Nemačku.

"Video sam pozive i ranije, ali nisam odgovarao. Takođe zato što mi se nije dalo da pričam", rekao je on.

Nađa G., majka ubijene Valerije, upoznala je Genadija L. pre dve godine u početnom prihvatnom centru Valdhajm u Saksoniji. Zaljubili su se i postali par. Posle pet meseci, međutim, sve je bilo gotovo.

"Bio sam ljut i nedolično uvredio Valerijinu majku", priznaje Ukrajinac.

Naime, Nađa G. je prijavila svog sunarodnika policiji zbog "uhođenja". Priča se da je odbila vezu sa njim, kažu poznanici porodice. On ju je navodno nakon toga uhodio i čak joj pretio.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading