"UKRAJINCI SE ŽALE NA ABRAMSE? TO JE S**NJE" Bivši tenkista i general morao se izvinio zbog OVOG SNIMKA
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

- To je s**anje (That's BS) - glasio je Hertlingov odgovor na pitanje novinarke da prokomentariše tvrdnje Ukrajinaca da Abramsi ne pružaju adekvatnu zaštitu i da "u ovom trenutku nisu dovoljni" pošto ruski dronovi predstavljaju pretnju svemu što se kreće na ratištu.

Ukrajinski tenkisti su to poručili za CNN prošle nedelje, dodajući da su artiljerija i avijacija ono što je njihovoj vojsci zaista potrebno.

- Mi nemamo ni avijaciju ni artiljeriju. Imamo samo tenk. I to je problem - rekao je jedan od vojnika.

On i drugovi su se požalili i da Abramsi nisu odgovarajući tenkovi za vremenske uslove u Ukrajini, pogotovo za kišu i maglu koje oštećuju elektronsku opremu unutar ovih oklopnih borbenih vozila.

Te njihove izjave se nisu dopale Hertlingu.

- Neke od stvari koje su izneli, poput kondenzacije na instrumentima, to je s**anje - kazao je penzionisani američki general koji je i sam bio tenkista.

On je za CNN rekao da su Abramsi pravljeni za rat u Evropi.

- Taj tenk je napravljen sa sovjetskom pretnjom na umu - ocenio je Hertling.

On je odbacio i tvrdnje Ukrajinaca da ovi tenkovi nemaju odgovarajuću municiju i da ne mogu da sruše kuću čak ni nakon 17 pokušaja.

- Ja znam, na osnovu toga što sam pucao iz tih tenkova i čitav život bio tenkista, da ova posada ili ne bira odgovarajući oružani sistem ili ne održava ove tenkove kako treba - kazao je Hertling.

On je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) nakon gostovanja na CNN objavio izvinjenje zbog psovke koju je izrekao.

- Žao mi je što sam "upao u vatru" u vezi sa tenkovima, ali bilo je nekih stvari koje je ukrajinska posada izrekla, a koje jednostavno nisu bile tačne - napisao je Hertling uz sninam svog gostovanja na američkoj televiziji.

Alo.rs/Business Insider/CNN

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading