Ruski vojni avioni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Rusija je rano jutros napala Kijev krstarećim i balističkim projektilima i dronovima. Operativna komanda poljske vojske objavila je da su avioni ove zemlje i drugih saveznika iz NATO dignuti noćas kako bi zaštitili vazdušni prostor Poljske nakon izveštaja o ruskim raketnim napadima na Ukrajinu.

To je saopšteno u objavi komande na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Ruske snage su tokom protekle noći i jutra pokrenule raketne napade na više ukrajinskih oblasti. Upozorenje o vazdušnom napadu trajalo je nekoliko sati širom Ukrajine, uključujući pogranične regione na granici sa Poljskom.

Kako prenosi Kijev independent, nekoliko novinara ovog medija čulo je eksplozije oko četiri sata jutros.

Oleh Kiper, guverner Odeske oblasti, objavio je da su u gradu Odesi eksplozije odjeknule u pet sati po lokalnom vremenu.

 

 

Iz Kijevske gradske administracije saopšteno je da je jedna osoba povređena u ukrajinskom glavnom gradu.

U dva distrikta u Kijevu izbili su požari i tamo su upućeni vatrogasci. Oni pokušavaju da obuzdaju vatru u jednom skladištu i u industrijskom postrojenju.

Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine je upozorilo i na opasnost od ruskih krstarećih raketa i dronova Šahid, a širom je aktivirana uzbuna na vazdušnu opasnost.

Kijev independent navodi da za sada nema izveštaja o stradalima.

Navodi se da su sirene u većem delu Ukrajine isključene u 4.45 sati, a u preostalim oblastima u 5.15 časova.

Međutim, samo sat vremena kasnije, u 6.15 sati uzbuna na vazdušnu opasnost je ponovo aktivirana širom Ukrajine pošto je ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo izdalo upozorenje od nadolazećih rakete ispaljenih iz ruskih borbenih aviona MiG-31.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading