BAJDEN OSUĐEN! Prvi put u istoriji sinu aktuelnog predsednika preti zatvor!
Foto: Alo


Danas je istorijski dan za SAD, jer je Hanter Bajden postao prvo dete aktuelnog predsednika koje je osuđeno za krivično delo. Porota federalnog suda je proglasila 54-godišnjeg sina predsednika Bajdena krivim za lažno prikazivanje o upotrebi droge prilikom kupovine oružja. Ovo je samo jedan u nizu problema sa kojima se Hanter suočava, s obzirom na to da ga očekuje suđenje u Los Anđelesu zbog navodnog izbegavanja plaćanja federalnog poreza u iznosu od 1.4 miliona dolara.

Laži, droga i oružje

Porota je zaključila da je Hanter namerno lagao na formularu prilikom kupovine revolvera .38 kalibra u oktobru 2018. godine, tvrdeći da nije koristio kontrolisane supstance, iako je bio zavisan od kokaina u tom periodu. Ovo je potvrđeno i u njegovoj knjizi "Beautiful Things", koju su tužioci koristili kao dokaz. Iako mu preti zatvorska kazna do 25 godina, verovatnije je da će dobiti blažu kaznu s obzirom na odsustvo prethodnih osuđivanja.


Jedan od ključnih dokaza protiv Hantera bili su isečci iz audiobook-a njegove knjige, u kojima je opisivao svoju borbu sa zavisnošću i kako je imao "supermoć pronalaženja kokaina bilo gde i bilo kad". Takođe, porota je imala priliku da čuje svedočenja njegovih bivše supruge, bivše devojke i bivše šurakinje koja je postala njegova ljubavnica. Njihova svedočenja pružila su uvid u Hanterovu zavisnost i njene posledice na njegov život i okolinu.


Hsnterova odbrana, predvođena advokatom Abeom Lovelom, tvrdila je da njihov klijent nije namerno lagao prilikom popunjavanja formulara za kupovinu oružja, već da je bio "u dubokoj fazi poricanja" u vezi sa svojom zavisnošću. Takođe, pokušali su da ospore tužilačku verziju vremenske linije Hunterove zavisnosti, tvrdeći da se borio sa alkoholizmom, a ne sa zloupotrebom droga.

Ovo su samo neki od detalja koji su izašli na videlo tokom suđenja koje je privuklo veliku pažnju javnosti. Hanter Biden se suočava sa ozbiljnim posledicama svog ponašanja, ali i daljim pravnim borbama koje ga očekuju u budućnosti.

(NY Post)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading