Marion Marešal
Foto: EPA/EPA


Marion Marešal, bivša poslanica Nacionalnog okupljanja i unuka osnivača stranke Žan-Mari Le Pena, nedavno je izašla na političku scenu kao oštra opozicija aktuelnom predsedniku Emanuelu Makronu. Njena politička karijera doživljava preokret nakon što je odlučila da se suprotstavi vladajućoj struji, a njeni potezi su privukli pažnju javnosti.

Marion Marešal je vodeća kandidatkinja stranke Ponovno osvajanje na izborima za Evropski parlament, a nedavno se sastala sa Marin le Pen, svojom tetkom i predsedničkom kandidatkinjom ultradesničarske stranke Nacionalno okupljanje, kako bi razgovarali o potencijalnom savezu. Ova politička porodica je privukla pažnju medija, posebno zbog činjenice da je Marion prešla iz Nacionalnog okupljanja u stranku Ponovno osvajanje, koju je osnovao novinar Erik Zemur.

Marion Marešal

EPA

 

 


Iako je Marionina nova stranka manja od Nacionalnog okupljanja, postoji mogućnost da njeni pristalice odigraju ključnu ulogu u slučaju neizvesnog ishoda parlamentarnih izbora. Ona je naglasila važnost saveza između Zemurove partije i njenog bivšeg političkog saveza, a njena tetka je izjavila da će se sastati sa više političkih lidera kako bi "izgradila većinu".

Nacionalno okupljanje je spremno da se uzdrži od isticanja kandidata za poslanike u izbornim jedinicama gde to čini konzervativna stranka Republikanci, ukoliko ta partija pristane na sporazum sa njima. Ovo nagoveštava politiku kompromisa i potencijalnog saveza između političkih struja koje se inače razlikuju u svojim političkim stavovima.

Marion Marešal, sa svojim političkim preokretom i otvorenom borbom protiv aktuelnog predsednika, postaje sve značajnija figura na francuskoj političkoj sceni. Njeni potezi i politički savezi izazivaju pažnju javnosti i postavljaju pitanje budućnosti političke klime u Francuskoj.

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading