Vatrogasci
Foto: Alo/Alo!


Tragičan događaj se odigrao juče ujutro na Trgu Svetog Marka u Zagrebu, gde je 57-godišnji muškarac zapalio sam sebe. Motiv iza ovog strašnog čina ostaje nepoznat. Uprkos brzom odgovoru obezbeđenja, medicinskog osoblja i vatrogasaca, muškarac je pretrpeo teške opekotine četvrtog stepena širom tela, stavljajući sopstveni život u veliku opasnost.

Svedoci su opisivali uznemirujuće trenutke koji su prethodili samopaljenju. Jedan pojedinac je ispričao kako je video muškarca kako se poliva zapaljivom tečnošću pre nego što je zapalio plamen. Brza reakcija obezbeđenja i medicinskog tima demonstrira koordinisane napore u ublažavanju posledica ovog uznemirujućeg događaja.

Premijer Andrej Plenković, koji je bio prisutan u blizini u vreme incidenta, odmah je kontaktirao ministra zdravlja, Vilija Beroša, kako bi koordinisao hitan odgovor. Vlada je takođe izrazila zahvalnost svim uključenim službama za njihov brz i efikasan odgovor.

Žrtva, koja je pretrpela obimne opekotine, brzo je prevezena u Kliniku za traumatologiju radi specijalizovanog tretmana. Uprkos iscrpnim naporima medicinskog tima, prognoza pacijenta ostaje sumorna zbog težine njegovih povreda.

Nakon tragičnog događaja, policija je ogradila okolno područje i započela istragu. Nameravaju da pregledaju video nadzor, razgovaraju sa poznanicima žrtve i rekonstruišu događaje koji su prethodili samopalenju, u nameri da shvate osnovne motive.

(Vecernji)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading