SAT OTKUCAVA, NAPETOST RASTE! PUTIN IM OVO NIJE OPROSTIO: Rusko oružje sudnjeg dana samo što nije stiglo pred kapije Amerike
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Rusi donose nuklearno oružje i kako ističe vojni analitičar na jutrjub kanalu "Military Summary", što je još važnije, donose hipersonične rakete "Cirkon"

- Dakle nuklearno oružje RF biće što je moguće najbliže Sjedinjenim Amričkim državama. Dakle ovo je odgovor na vojne vežbe koje se odigravaju u Baltičkom moru. Jer, američki bombarderi izveli su vežbe simulacije bombadrodvanja na Kaljingrad - navodi se u analizi 

 Američki strateški bombarder B-52H Stratofortress, poznat po svojoj ulozi u hladnoratovskim nuklearnim strategijama, nedavno je izveo simulaciju nuklearnog napada na Kalinjingradsku oblast, tvrdi se u analizi Jutjub kanala "Military Summary".

Kako se ranije navelo u analizi, ovaj bombarder je poleteo iz Velike Britanije, pristupivši granicama na kojima je izveo simulaciju dostizanja linije za nuklearno lansiranje, što je scenario koji podrazumeva pripremu za mogući nuklearni udar. Ova vojna vežba dolazi u trenutku kada NATO povećava svoje prisustvo u blizini ruskih granica, izvodeći različite simulacije koje uključuju i ekstremne scenarije poput nuklearnog napada.

Podsetimo, U periodu od 12. do 17. juna 2024. godine u zvaničnu posetu luci Havane doploviće grupa brodova ratne mornarice Ruske Federacije. Grupu čine četiri broda - naveo je vojni resor.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading