staša košarac
Foto: Printscreen/YouTube/Avaz TV

"Ovim putem vas kao zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BIH želim informisati da protestna nota koju je prema izjavi u medijima Crnoj Gori uputio ministar inostranih poslova BIH Elmedin Konaković, ne predstavlja zvaničan i usaglašen stav Predsedništva BIH, kao i ustavno nadležnog za vođenje spoljne politike, kao ni Saveta ministara nadležnog za sprovođenje politika i odluka Bosne i Hercegovine. Pisanje i slanje ličnih političkih stavova u ime BIH je uzurpacija i zloupotreba ovlašenja, o čemu sam kao zamenik predsedavajućeg imao potrebu i dužnost da vas obavestim", naveo je Košarac u pismu upućenom ministru Ivanoviću.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedin Konaković uputio je protestu notu Crnoj Gori zbog "spornih izjava predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je svesrpski sabor skup dviju država".

"Iako smo na to navikli od njega, ali bez obzira što se on tako kontinuirano ponaša, mi ćemo kontinuirano reagovati na pokušaje udara na ustavno uređenje BiH", kazao je Konaković za Federalnu novinsku agenciju (FENA) u ponedeljak, 10. juna.

Svesrpski sabor održan je 8. juna u Beogradu, a na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske usvojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Konaković je rekao "da je svesrpski sabor veoma opasna stvar" te da poruke nisu nimalo naivne.

Bonus video:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

Alo/RTCG

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading