Sarajevo
Foto: EPA/EPA

Jezivo ubistvo dogodilo se juče na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, a prvi rezultati istrage koji su procureli u javnosti pokazuju da je Kršo navodno bio u ljubavnoj vezi sa Nihadovom devojkom. Policija sumnja da bi upravo to mogao da bude motiv zločina.

Uprkos Sarajkićevim pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je slao pretnje, piše sarajevski portal Kliks.

Kako za sada stoje stvari u istrazi, policija sumnja da je Sarajkić odlučio da uzme stvari u svoje ruke.

Kliks piše da je sve isplanirao, i da je pozvao Kršu u kafić koji se nalazi na Kovačićima gde su juče poslepodne sedeli . Nakon toga, kada su završili razgovor, krenuo je za njim i ispalio 16 metaka iz pištolja.

Sarajkić je zatim sam pozvao policiju, rekao šta je učinio i sačekao ih na mestu ubistva i priznao krivično delo. Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih dela.

Tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo je naredio obdukciju koja će pokazati koliko je metaka pogodilo ubijenog. Sarajkić je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a KS, a tokom dana biće predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Kršo od ranije poznat policiji

Kršo je, kako se saznaje, poslednji put bio u zatvoru zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po poternici sarajevske policije. U trenutku hapšenja bio je naoružan, a u pretresu stana pronađeno je još jedno vatreno oružje bez dozvole. Mesec dana ranije, u februaru, podneta je još jedna krivična prijava protiv njega. U policijskim dosijeima su poznate i njegove pucnjave po Sarajevu, navodi portal.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading