Mia Alvares
Foto: Printscreen/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Prekretnica u istrazi u slučaju Mije Kate Čiklo Alvarez, petogodišnje peruanske devojčice koja je nestala 10. juna 2023. iz bivšeg hotela Astor u Firenci, stiže tačno godinu dana nakon što je poslednji put viđena.

Pojavio se novi video iz hotela Astor koji baca novo svetlo na slučaj, objasnila je kriminolog Stefanija Sartorini, koja sarađuje u istrazi sa majkom nestale devojčice, Katarine Alvarez, prenosi Telegraf.

Poslednjih nedelja, obe su uspele da pogledaju dobar deo video snimaka kamera koje su uperene u hotel u kome žive desetine južnoameričkih i rumunskih porodica i otkrili su "nove uznemirujuće detalje". 

"U 13.15 sati 10. juna, Kata se penje na stepenice koje je vode na drugi sprat, a onda se zaustavlja i kreće dole. Snimak je snimila jedna od video kamera jedne zlatare", rekla je Sartorini.

nestala devojčica

Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

 

 

U pitanju su kamere koje su malo pre toga snimile devojčicu kako izlazi sa drugaricama i bratom, a zatim se vraća kroz glavnu kapiju zgrade.

"Iz te perspektive se vidi kako Kata silazi u prizemlje, a zatim ulazi u hodnik hotela koji vodi u zadnje dvorište. Ono što vas, međutim, tera da se zamislite i zbog čega vas podilazi jeza, su dva muškarca koji, nekoliko sekundi nakon što su razmislili o Kati, silaze sa drugog sprata i prate devojčicu unutra. Onda nema ništa, devojčica više nikada nije viđena", dodala je ona.

Prema njenim rečima, ne znaju šta se desilo u tom hodniku i tu ima puno soba.

Taj hodnik mogao bi da krije tajnu slučaja, a tužioci i dalje ne isključuju nijednu mogućnost - trag razmene dece, šverc droge, reket u sobama u bivšem hotelu Astor i moguće seksualno zlostavljanje.

"Štaviše, na snimcima možemo videti i malu grupu od tri-četiri ljudi, Peruanaca i Rumuna, kako posmatraju kako se Kata penje i spušta sa dna spiralnog stepeništa. Šta su tamo radili? Da li su oni nekako igrali neku ulogu u tim trenucima? Ne možemo to da znamo, ali ono što vidimo u 15.37 je Rumunku kako se penje uobičajenim stepenicama sa velikim čaršavima u naručju", objasnila je kriminolog.

Rumunski trag

U trenutku Katinog nestanka, u dvorištu se igrala ćerka Izabele, bivše stanovnice Astora, čija je ćerka slične građe kao nestala devojčica.

Izabela je pre nekoliko dana opet ispitana, a zbog onoga što je rekla, Sartorini veruje da je ovaj "rumunski trag" zaslužuje najviše pažnje istražitelja.

"Izabela je rekla da joj je dečko Rumun, sa kojim je bila, pretio da će, ukoliko ga ostavi, što se tad i desilo, učiniti da njena ćerka nestane", ispričala je kriminolog.

Sartorini zaključuje da rumunsko vođstvo, a samim tim i razmena deteta, po njenom mišljenju zaslužuje najveću pažnju u slučaju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading