Čokolino
Foto: Printscreen/youtube/ Podravka Srbija


U južnom delu Hrvatske, tačnije u Splitu, nedavno se dogodio slučaj koji je uzburkao javnost. Naime, jedno dete je završilo u Hitnoj pomoći nakon što je konzumiralo obrok napravljen od Čokolina, čuvenih pahuljica koje su se, ispostavilo se, našle sa isteklim rokom trajanja.


Prema informacijama hrvatskih medija, sporna kutija Čokolina od 200 grama kupljena je prošle nedelje u jednoj od Konzumovih prodavnica na periferiji Splita. Dete je prvi put konzumiralo pahuljice nekoliko dana nakon kupovine, nakon čega je počelo da povraća i hitno je završilo u medicinskoj ustanovi.


Nakon ovog događaja, sanitarna inspekcija je reagovala i izvršila detaljan pregled u prodavnici. Ispostavilo se da su još nekoliko pakovanja Čokolina sa isteklim rokom trajanja bila izložena na policama. Inspektori su napravili zapisnik i iz prodavnice odneli više kutija sa isteklim proizvodima.


Iz Konzuma su saopštili da im je izuzetno žao zbog situacije koja se dogodila te da su rokovi trajanja proizvoda uneseni u sistem, a odgovorna osoba u prodavnici je zadužena za kontrolu datuma. Ipak, ističu da uprkos procedurama, može doći do propusta u povlačenju proizvoda sa isteklim rokom trajanja sa polica.

(Jutarnji)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading