doktor
Foto: Printscreen


Nestanak čuvenog britanskog doktora i voditelja na ostrvu Simi u Grčkoj izazvao je zabrinutost širom Evrope. Misteriozni događaj podseća na sličan slučaj nestanka Džona Tosela pre pet godina na ostrvu Zakintos.

Telo pronađeno na stenama Agia Marine

Prema informacijama, telo 67-godišnjeg Mozlija pronađeno je u oblasti Agia Marina, deset metara od plaže na stenama. Pretpostavlja se da je možda doživeo vrtoglavicu ili se spotakao, što je dovelo do pada u more. Ovaj događaj je uzdrmao javnost i pokrenuo pitanja o bezbednosti na ostrvu.

 

 


Nestanak doktora Mozlija

Doktor Mozli je nestao dok je bio na odmoru na ostrvu Simi, ostavivši suprugu na plaži Agios Nikolaos da bi krenuo u šetnju. Grčka policija, vatrogasci, turisti i lokalni volonteri angažovani su u potrazi za nestalim voditeljem, fokusirajući se na stenovitu oblast severno od sela Pedi, gde je poslednji put primećen.

Paralele sa slučajem Džona Tosela

Nestanak Mozlija jezivo podseća na slučaj Džona Tosela, koji je nestao na ostrvu Zakintos pre pet godina. Poslednji put viđen na nadzornoj kameri kako prolazi pored hotela i odlazi u pravcu Vasilikosa, Toselov nestanak i dalje predstavlja misteriju. Njegov sin Gari ističe sličnosti između ova dva slučaja nestanka i izražava sumnje u zvaničnu verziju događaja.

 

 

- Kad sam pročitao priču (o Mozliju), to zvuči kao “izreži i zalepi” (cut & paste) slučaj mog oca – rekao je “Skaj njuzu” Toselov sin Gari, odnoseći se na kompjutersku komandu za kopiranje podataka i fajlova.

- Otišao je u šetnju (Mozli) i nestao bez traga. Porodica se okupila, rekli smo da je to nadrealno. Ovo je ista priča, ali druga osoba – rekao je Gari.

 


 

 

Gari je takođe opisao potragu u Grčkoj za njegovim ocem. Toselova porodica veruje da je njegova smrt sumnjiva, dok Gari ističe da “ljudska bića ne mogu prosto nestati”.

- Sledećeg dana su samo izašli da prođu kao da se šetaju u parku. Nije bilo intenziteta u njihovim naporima. Rekli su da dolazi tim iz Atine sa psima i stručnjacima ali iz nekog razloga je to otkazano u poslednjem trenutku. Pet dana kasnije zaustavili su potragu u potpunosti. Samo pet dana. Rekli su da je sigurno napustio ostrvo, ali kad je izašao iz hotela imao je u sebe samo 10 eura i flašu vode. Sa tim nije mogao da ode daleko. Kao porodica, smatramo da je možda u pitanju sumnjiva smrt. Bilo da je pljačka završila loše ili saobraćajna nesreća pa je njegovo telo sklonjeno. Ljudska bića ne mogu prosto nestati – rekao je on.

Reakcija lokalnih vlasti

Gradonačelnik Simija Eleftherios Papakalodokas istakao je da nema šanse da će se potraga za Mozlijem otkazati dok se on ne pronađe. On je takođe istakao teškoću terena na kojem se Mozli kretao, naglašavajući da je puno stena i zmija. Papakalodokas je demantovao sumnje u sumnjivost Mozlijevog nestanka, ističući da je ostrvo Simi poznato po svojoj bezbednosti i nultoj stopi kriminala.

- Imamo nula zločina na našem ostrvu. Mi smo mala zajednica i svi smo uznemireni – rekao je ranije Papakalodukas.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading