Izrael
Foto: Alo/shutterstock


Komandant divizije Gaza Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), general Avi Rozenfeld, danas je saopštio da podnosi ostavku na vojnu službu zbog uloge u greškama koje su dovele do napada Hamasa na izraelsku teritoriju 7. oktobra. Rozenfeld je u pismu komandantu Južne komande i načelniku Generalštaba IDF naveo da nije uspeo da zaštiti zajednice na pograničnim područjima sa Pojasom Gaze, nazivajući to neuspjehom u svojoj "životnoj misiji".


U pismu je istakao da je odlučio da okonča mandat na poziciji komandanta divizije Gaze i službu u IDF kao deo svoje odgovornosti. "Svako mora da preuzme odgovornost za svoj deo, a ja sam zadužen za tu diviziju", napisao je Rozenfeld, dodajući da će ostati na poziciji dok ne bude imenovan njegov naslednik.


Tajms of Izrael prenosi da je Rozenfeld istakao nameru da nastavi da učestvuje u istragama i izvlačenju pouka kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti. Ovo je drugi slučaj u kojem je visoki oficir IDF podneo ostavku zbog napada 7. oktobra, nakon što je načelnik Uprave vojno-obaveštajne službe najavio isti korak u aprilu.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading