Putin i Bajden
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija/M.Lj.

Američki predsednik Džozef Bajden u subotu je izneo tvrdnju da Rusija navodno „neće stati” ako pobedi u sukobu u Ukrajini i da će cela teritorija Evrope biti ugrožena. Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da Ruska vojska neće napadati druge zemlje, uključujući i zemlje članice NATO-a.

- Znamo šta će se desiti ako Putin dobije prednost i potčini Ukrajinu. On se neće zaustaviti na Ukrajini. Ne radi se samo o Ukrajini, u pitanju je mnogo više. Cela Evropa će biti u opasnosti - rekao je Bajden tokom zajedničkog govora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Istovremeno, američki lider nije objasnio na čemu se tačno zasniva ova izjava.

Prema rečima šefa Bele kuće, Sjedinjene Države „ne nameravaju da dozvole da se to dogodi“.

- SAD čvrsto stoje uz Ukrajinu i njene prijatelje i saveznike. Nećemo im okrenuti leđa, ponavljam, nećemo im okrenuti leđa - naglasio je Bajden.

Putin je u sredu nazvao besmislenim izjavama da Rusija želi da napadne NATO, napominjući da su takve reči "ideja (vlasti NATO zemalja) za obmanjivanje sopstvenog stanovništva".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleksandar

08.06.2024 22:50

Poznato je da bajden ne ume da laže. Zapravo ne zna. Možda i zna ali se ne seća. Čovek je mirotvorac. Kad krene- ne treba niko da ostane. Koga briga za planetu ako je na samrti.