medved
Foto: Printscreen/Foto: RINA, Ilustracija

Mailišani stari 10 i 12 godina držali su se za svoje ljubimce, pse rase bigl da bi se zagrejali nakon što su nestali tokom pecanja u ruskoj Sverdlovskoj oblasti.

Nakon velike operacije potrage u Rusiji u kojoj je učestvovalo više od 650 ljudi, pronađeni su „uplašeni i hladni“, ali „veseli“ što je njihova muka konačno završena.

Rekli su spasiocima da su im „u šumi prišli vukovi, ali su njihova dva mlada psa Bigl uplašila predatore“.

Oni su prebačeni u bolnicu gde su se ponovo našli sa majkom Alfijom dok su prošli zdravstvene preglede.

Viđena je kako grli decu na bolničkom odeljenju.

Spasilac Igor Grekov je rekao: „Nas četvoro smo se vozili na dva terenska vozila kada su otkriveni. Nisu paničili. Stajali smo i vikali svakih 200 metara. Čuli su nas, ali nisu mogli da uzvrate, jer su im glasovi već bili promukli".

Na kraju su pronađeni četiri i po milje od sela Burmakina, gde su nestali u blizini porodične zabačene vikendice koja se koristila tokom leta.

Njihov deda se pojavio pre četiri dana nakon pecanja, ali je nedavno imao moždani udar i nije mogao jasno da objasni šta se dogodilo ili kako su se razdvojili od njega.

Spasioci misle da su deca prepešačili desetine milja dok su pokušavali da nađu put iz šume. Spasioci u desetinama timova za pretragu prešli su više od 800 milja tražeći ih.

Juče je došlo do velikog straha kada je pronađen medved koji je izgleda čuvao svoj plen.

Jedna teorija je da su deca, vraćajući se sa pecanja, trčala ispred svog dede da odu u selo da kupe piće, ali su napravila pogrešno skretanje.

- Rekli su dedi „ne žuri, stići ćeš nas“, ali ne shvatajući, krenuli su u drugom pravcu - rekla je njihova mama.

Ona je dodala da je kako je dok je potraga trajala krivila sebe što je decu ostavila kod dede dok je radila u gradu.

(Alo, Metro)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading