mala kata
Foto: Alo/Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

Mala Kata nestala je pre gotovo godinu dana i od devojčice nema ni traga. Kata je nestala 10. juna u Firenci, a i istraga i dalje traje. Nije isključena nijedna mogućnost - od trgovine narkoticima, preko reketiranja, do pomešanog identiteta i trgovine belim robljem. Istraga tužilaštva ide u sva četiri pravca, sa nadom da će devojčica biti nađena.

Mala Kata, rodom iz Perua, nestala je 10. juna u poslepodnevnim časovima iz nekadašnjeg hotela Astor, gde je živela sa majkom. Za ovih 12 meseci koliko je nema, Kata je napunila 6 godina, a tužilac Filipo Spieca je rekao da istraga vodi u četiri pravca i da je u pitanju veoma kompleksan slučaj.

"Smatramo da je Katin nestanak rezultat sprovođenja dobro organizovanog plana, a ne improvizovane aktivnosti“, rekao je tužilac.

Kata Alvarez

Facebook/Restaurantes Latinos Milano Italia

 

 

Dokle se stiglo sa istragom?

Istraga tužilaštva ide u četiri pravca. Prva je trgovina drogom, zatim reketiranje u sobama u nekadašnjem hotelu Astor u Firenci. Takođe, proverava se da li je mala Kata pomešana sa drugim detetom, ili je žrtva trgovine belim robljem.

"Razlika u odnosu na početnu fazu je u tome što je naš rad selektivniji u odnosu na hipoteze koje se uzimaju u obzir", rekao je tužilac.

Spieca je objasnio da istraga o Katinom nestanku ostaje veoma složena i zato što je "vest o njenom nestanku stigla sa vremenskim razmakom u odnosu na nestanak", ali i zato što na osnovu prikupljenih elemenata veruju "da je to rezultat sprovođenja plan koji je bio dobro organizovan do detalja, a ne improvizovana aktivnost".

On je tvrdio i da do današnjeg dana potraga za malom Katom nijednom nije prekinuta.

"Trudimo se da pronađemo nove tragove i da dobro ponovo proučimo dokaze i informacije koje smo prikupili u prvoj fazi istrage", naveo je tužilac.

Tužilac u Firenci je objasnio i da ima potvrdu da mreža video kamera oko bivšeg hotela Astor ima "rupu",  verovatno misleći na to da fale delovi snimka.

"Imamo razloga da verujemo da je tu rupu iskoristio onaj ko je oteo devojčicu“, rekoa je tužilac.

Telegraf

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading