Princ Vilijam ceremonija
Foto: Printscreen/X/@royalistinusa

Tokom ceremonije, Princ od Velsa se susreo sa veteranima i građanima, pohvalivši njihova "izuzetna dela hrabrosti i požrtvovanja".

Ovo je bio prvi put da je Vilijam preuzeo dužnosti zamenika svog oca, kralja Čarlsa, na ovoj ceremoniji, jer je kralju zbog lečenja od raka bilo previše naporno da prisustvuje. Princ Vilijam je, uprkos teškim vremenima zbog dijagnoza raka svoje supruge Kejt Midlton i oca, hrabro obavljao svoje dužnosti.

Tokom razgovora sa veteranima na plaži Juno i sa meštanima u Aromanšu, Vilijam je otkrio stanje svoje supruge. Jedan stariji gospodin, ponosno noseći zastavu Union Džeka i ratne medalje, upitao je Vilijama: "Hteo sam da vas pitam da li je vašoj ženi bolje?"

 

 

Vilijam se nasmešio i odgovorio: "Da, volela bi da je danas ovde. Njena baka je služila u Blečliju, tako da bi imala dosta toga zajedničkog sa nekoliko drugih dama ovde koje su služile u Blečliju."

Ovaj emotivni trenutak izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama, gde su kraljevski obožavaoci pohvalili Vilijama za njegovu pristojnost i toplinu. "Moram da volim ovog čoveka zbog njegovog pitanja sa poštovanjem o princezi," napisao je jedan korisnik. Drugi su dodali: "Kako je on divna osoba," i "Tako slatko da ovaj moćni ratni heroj slatko pita za zdravlje princeze. Ovo su zaista pristojni ljudi."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading