marija zaharova i emanuel makron
Foto: Alo/AP/Tanjug

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je ranije zapretilo da komentari ruske diplomatske misije u Parizu u vezi sa mogućim slanjem francuskih vojnih instruktora u "Ukrajinu neće ostati bez posledica".

- Onda ću dodati i opciju D: ako naše diplomate budu dirnute, dobićete uzvratne mere - napisala je Zaharova na Telegramu.

Marija Zaharova

Profimedia

 

 

Kako je pojasnila, takve pretnje su usledile nakon što je portparol ruske ambasade u Francuskoj prokomentarisao reči šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će "francuski instruktori, ako budu poslati u Ukrajinu, postati legitimna meta ruskih oružanih snaga".

Predstavnik ambasade je posebno rekao da instruktori koji uče ukrajinske militante da bolje gađaju Ruse postaju legitimna meta – "u ratu, kao u ratu".

Šta se tačno nije dopalo zvaničnom Parizu, upitala je Zaharova i ponudila tri opcije kao odgovor.

- Prva je da još uvek postoji tradicija postavljanja pitanja. Druga da još uvek postoji tradicija davanja odgovora na pitanja, a treća je moguća smrt Francuza u Ukrajini, koju su francuske vlasti prethodno odlučno negirale - navela je.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron, u intervjuu britanskom časopisu "Ekonomist", dozvolio da se razmotri pitanje slanja trupa u Ukrajinu ako to "Kijev zatraži i ako ruske snage probiju liniju fronta".

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron

Sarah Meyssonnier (POOL)

 

 

(RT Balkan)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading