SAD
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta (STF)

Takođe, Trampova meta ponovo su godinama nakon prvih slogana 'zaključaj je' na Trampovim mitinzima: bivša državna sekretarka Hilari Klinton.

Nakon što je ušao u kancelariju 2016. godine obećavajući da će goniti Klinton i svoje rivale, Tramp usmerava svoj bes na tužioce i sudije koje njegovi saveznici u Kongresu optužuju za vođenje 'pravnog rata' protiv njega.

"Tako, znate, to je strašan, strašan put kojim nas vode, i vrlo je moguće da će se to morati dogoditi njima", rekao je Tramp Newsmaxu dok je još uvek besneo u intervjuu nakon presude poroti iz Menhetna.

"Da li to znači da to radi sledeći predsednik? To je zaista pitanje", rekao je Tramp - ubacujući određenu meru neizvesnosti.

Ovo se dogodilo u divljem intervjuu gde je rekao da postoji 'kabala' sudija protiv njega, imenujući sudije Artura Engorona i Huana Merčana, koji su predsedavali njegovim suđenjima za prevaru u Njujorku i suđenjima sa Stormi Daniels.

Bivši glavni strateg Bele kuće Stiv Benon ima svoje mete na umu, a to uključuje i tužioca Menhetna Alvina Braga, koji ga je takođe tužio i obezbedio optužnicu za pranje novca i zaveru za njemu program 'Gradimo zid'.

"Naravno [Brag] bi trebalo - i biće - zatvoren", rekao je Benon Axiosu. Pozvao se na Jednakost zaštićena Ustavom i četvrti amandman koji zabranjuje neosnovane pretrage i hapšenja.

"Plus desetine drugih zakona", rekao je Benon.

Tramp je takođe ponovo izneo prikrivenu pretnju da će goniti Klinton, svoju rivalku na izborima 2016. godine, koristeći jezik koji je počeo opisivanjem kako bi bilo pogrešno goniti bivšu prvu damu.

"Zar ne bi bilo strašno, baciti predsednikovu ženu, bivšu državnu sekretarku? Zamislite, bivša državna sekretarka, staviti predsednikovu ženu u zatvor. Zar to ne bi bila strašna stvar", rekao je Tramp Newsmaxu.

"To je strašan, strašan put kojim nas vode. I vrlo je moguće da će se to morati dogoditi njima", rekao je.

Tramp je pokazao neke kajanja što nije gonio Klinton dok je bio na funkciji, čak i nakon mandata gde je menjao ministre pravde i optuživan je za politizaciju agencije.

"Mogao sam to da uradim. Ali osećao sam da bi to bila strašna stvar. A onda se meni ovo dogodilo. I, tako da možda imam drugačiji osećaj u vezi s tim", rekao je Foks i prijateljima vikendom, takođe viseći potencijalnu pretnju - i sugerišući da bi takav pravac gonjenja mogao doći od njega lično.

Ovo dolazi nakon što je on kritikovao suđenje nakon presude u slučaju sa Stormi Daniels, i tvrdio da ga je sprovodio predsednik Džo Bajden. AG Merik Garland je odbacio tvrdnje da su optužbe podignute od strane lokalnih vlasti koje su postigle grand jury optužnicu.

Trampova priča o osveti dobija podršku od republikanaca u Kongresu.

"Predsednik Bajden bi trebalo samo da bude spreman jer 20. januara sledeće godine kada bude bivši predsednik Džo Bajden, ono što je dobro za gusku dobro je i za gusku", rekao je predstavnik GOP-a iz Teksasa Roni Džekson Newsmaxu.

"Ja ću ohrabrivati sve moje kolege i svakoga na koga imam bilo kakav uticaj kao član Kongresa da agresivno krenu protiv predsednika i njegove cele porodice, celu kriminalnu porodicu, za sve prestupe koji su sada tamo vezani za tu porodicu."

Predsedavajući Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džim Džordan ima plan da koristi proces finansiranja kako bi ciljao 'pravni rat'.

Njegov poslednji predlog je program finansiranja za fiskalnu 2025. godinu sa zakonodavnim jezikom 'za ukidanje federalnog finansiranja za državne tužioce ili državne tužioce uključene u pravni rat i za eliminisanje federalnog finansiranja za federalne tužioce koji se bave takvim zloupotrebama', izvestio je Foks njuz.

Zatvor nije dovoljna kazna za neke Trampove saveznike. "Ne samo zatvor, trebalo bi da dobiju smrtnu kaznu",

 rekla je osoba iz medija i teoretičar zavere desno od centra Laura Loomer u podcast intervjuu istaknutom od strane Njujork tajmsa.

(Dejli Mejl)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading