Radoš Lješković
Foto: Printscreen/Foto: Facebook

Vijesti navode da su uhapšeni u štek stanu "bezbednosno interesantne osobe" u kome policija i dalje vrši pretres.

Za Lješkovićem je policija, podsetimo, tragala od 25. aprila kada je pobegao iz Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti. Policija je u istoj akciji tražila i Budvanina Miloša Sekulića.

Policija je u ponedeljak pretresla nekoliko lokacija na teritoriji Podgorice i Danilovrada, pokušavajući da uđe u trag beguncima, ali su Nikšićanin i Budvanin uspjeli da izbegnu hapšenje, saznaju Vijesti nezvanično.

Inspektori su proveravali i njihove pomagače među kojima je navodno i nekoliko ženskih osoba svojevremeno bliskih organizovanoj kriminalnoj grupi škaljarski klan.

Lješković je inače višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela među kojima je i pokušaj ubistva.

Direktor SBP Dobrota Aleksandar Mačić potvrdio je da je Lješković 25. aprila treći put pobegao sa Odjeljenja za forenzičku-sudsku psihijatriju.

- Malim savitljivim pilama za metal je prerezao rešetke, sačekao da obezbeđenje odvede grupu pacijenata u teretanu, a zatim je savio rešetke i pobegao. Naša bolnica nema ogradu niti spoljašnje obezbeđenje. Radi se o spretnom kriminalcu, simulantu, kojem sigurno nije mesto u bolnici. Uzroci bekstva su neobučenost osoblja koje nije učilo škole da čuva kriminalce već da se bave medicinom - istakao je Mačić.

Za Sekulićem policija traga od 20. aprila zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

Alor.rs/Vijesti

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading