italija
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Bjanka Doros (23) i Patrisija Kormos (20), devojke rodom sa Balkana koje je odnela bujica u Italiji, biće sahranjene danas u Udinu u venčanicama, kako nalaže tradicija u njihovoj rodnoj Rumuniji. Tragična smrt dve mlade devojke, čija tela su izvučena iz vode dva dana nakon što je njih i njihovog druga Kristijana odnela bujica, šokirala je ceo svet, a sada su otkrivene i poslednje reči jedne od njih.

Naime, kako je ustanovljeno, Patrisija je kobnog 31. maja čak četiri puta zvala hitne službe da nju i njene prijatelje izvuku iz vode koja je brzo nadolazila. Oni su došli do Udine da prošetaju kraj reke, kako bi se opustili nakon napornih ispita.

Nisu znali da je na snazi narandžasti meteoalarm i da je reka kraj koje su šetali počela munjevitom brzinom da nadolazi, a struja da nosi sve pred sobom. Nije prošlo mnogo otkako je voda došla do njihovih članaka, potom do kolena i struka, a onda i do vrata i odnela ih nizvodno.

Prolaznici su snimili njihov grčevit zagrljaj, dok su pokušavali da se odupru ludačkoj struji.

"Zovite moju mamu", vikala je Patrisija očajnički spasiocima diktirajući ko je, šta je i odakle je, pokušavajući da pronađe spas.

Istragom je ustanovljeno da je Patrisija uputila čak četiri poziva hitnim službama, a da se na poslednji niko nije ni javio.

 

 

Prema rečima tužioca, prvi poziv je uputila u 13.29 časova, a ostali su usledili u narednim minutima.

Na tužilaštvu je sada da ustanovi zašto su mladi uopšte odlučili da šetaju pored reke kad je vreme bilo loše, zašto je spasilačkim službama trebalo toliko dugo da odreaguju na pozive, kao i zašto su ljudi, koji su se zatekli na mostu, snimali njihov grčevit zagrljaj umesto da im pomognu.

Tela Bjanke i Patrisije pronađena su tek 2. juna na 700 metara i kilometar od mesta gde su poslednji put viđene, dok spasioci i dalje neumorno tragaju za Kristijanom.

Površinskim pregledom tela nesrećnih devojaka, ustanovljeno je da su preminule usled utapanja i brojnih povreda na telu. Dalja obdukcija nije vršena, kako bi tela mogla da budu predata porodicama i sahranjena.

Tela su još u utorak donesena u kapelu gde će danas biti održana služba. Kako navode mediji, službu će držati i pravoslavni i katolički sveštenik, a sahrana je zakazana za 16 časova na lokalnom groblju u Udini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading