Džordž Kluni i Dmitrij Medvedev
Foto: Profimedia/Foto: Epa


Napori Fonda američkog glumca Džordža Klunija s ciljem hapšenja ruskih novinara osuđeni su na propast, rekao je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.


„Neki netalentovani glumac po imenu Džordž Kluni odlučio je da upotrebi svoj Fond za progon ruskih novinara širom sveta. Ipak, ti napori će biti osuđeni na propast: naši profesionalni novinari će pronaći njega prvog. I spremni su da pričaju od ‘sumraka do svitanja’ “, napisao je Medvedev na društvenoj mreži „Iks“ aludirajući na istoimeni Klunijev film iz 1996. godine.

Prethodno je direktor za pravna pitanja Fondacije bračnog para Kluni Ana Neistat objavila da će Fondacija tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.


Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.
Projekat takođe razmatra obraćanja Međunarodnom krivičnom sudu kako bi novinare pozvao na odgovornost i istražio njihovu umešanost u „podsticanje na genocid“. S tim u vezi, napomenula je da bi ovo to pravno komplikovan proces, za koji su potrebni dokazi.


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra sumanutom nameru Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading