"DA LI ĆETE PREDATI VLAST..." Bajdenu postavljeno nezgodno pitanje
Foto: AP/Tanjug/ AP

Novinar je predsednika Džo Bajdena upitao da li planira da odsluži puni drugi mandat, ili će pre januara 2029. godine predati vlast potpredsednici Kamali Haris. To je datum do kog bi Bajden, u slučaju ponovnog izbora u novembru, trebalo da ostane na čelu SAD.

"Jeste u redu?" odgovorio je Bajden novinaru, ukazujući prstom na svoju glavu, zbog čega je morao da viče da bi ga se čulo usled buke aviona.

"Jeste u redu? Niste povređeni, zar ne?" dodao je, insinuirajući da s novinarom nešto nije u redu.

Kada mu je novinar rekao da priđe bliže jer novinari koji su stajali dalje od aviona nisu mogli da čuju šta govori, Bajden je ponovio: "Rekao sam da li ste u redu? Da niste pali na glavu ili nešto slično?"

Ovaj incident izazvao je smeh kod zvaničnika koji su se okupili oko njega, uključujući Boba Kejsija, demokratskog senatora iz Pensilvanije.

Njujork post podseća da republikanci često tvrde kako je glasanje za Bajdena na predsedničkim izborima zapravo podrška njegovoj potpredsednici da preuzme vlast, jer bi Bajden, ukoliko bi završio drugi mandat, tada imao 86 godina.

Takođe se navodi da ankete pokazuju da većina Amerikanaca izražava zabrinutost za njegovu sposobnost da odsluži svih osam godina na čelu države.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading