milojko spajić
Foto: Printscreen/YouTube/RTCG - Zvanični kanal

Incident se, kako nezvanično saznaju “Vijesti”, desio 15. maja prilikom održavanja dvodnevnog Samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU), koji je u hotelu “Hyatt regency Kotor Bay” na Prčanju, okupio lidere zemalja regiona, predstavnike EU i Sjedinjenih Američkih Država. Domaćin tog skupa bio je premijer Spajić.

“Službenici Sektora policije Odelenja bezbednosti Kotor podneli su Sudu za prekršaje Budva – Odelenje Kotor zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Marka Perovića iz Kotora zbog toga što se dana 15. maja 2024. godine oko 14 časova u mestu Prčanj, ponašao naročito drsko na način što je bezbednosni eskort sa štićenom ličnošću, predsednikom Vlade Crne Gore, gađao jajima, čime je počinio prekršaj iz člana 7 stav 2 Zakona o javnom redu i miru”, piše u dnevnom izveštaju o aktivnostima kotorske policije koji je juče podnet nadležnima, a u koji su “Vijesti” imale uvid.

Ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni Vlada nisu proteklih dana zvanično informisali javnost o ovom incidentu, odnosno činjenici da je premijer u Kotoru pred početak velikog međunarodnog skupa, čiji je bio zvanični domaćin, dočekan jajima kojima je gađana njegova kolona.

Građaninu koji je gađao Spajićevu pratnju preti visoka novčana kazna ili čak kazna zatvora. U stavu 2 člana 7 Zakona o javnom redu i miru koji reguliše prekršaj “naročito drsko ponašanje”, piše da “ko na javnom mestu grubo vređa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 evra do 1.000 evra ili kaznom zatvora do 60 dana”.

Bonus video: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading