Nevreme pogodilo Hrvatsku
Foto: Printscreen/printscreen/facebook

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinsko nevreme, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno. "Mestimično izraženi pljuskovi s grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične poplave", stoji u DHMZ-ovom upozorenju.

Velika poplava u Zaboku

Vreme je problematično i u okolini Varaždina, gdje je prema pisanju portala eVaraždin u jednom trenutku pao grad zbog koje je bio usporen saobraćaj na autoputu koji taj grad povezuje sa Zagrebom, prenosi Index.hr.

Provala oblaka dogodila se iznad Zagorja. Posebno je jako padalo na području Zaboka, gde je cela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje international.

 

 

Ogromno nevreme u Karlovcu

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom, ponegde i gradom i vetrom protutnjalo je poslepodne širom karlovačke regije. Na nekim područjima poput Krnjaka zabeležen i grad, a negde i jak vetar.

Tako je vetar slomio grane na drveću u centru Karlovca, kod Doma penzionera. Karlovačke ulice pune su vode, od Švarče i kružnog toka kod KTC-a do Senjske ulice, piše Radio Mrežnica. Podrumi u delovima grada poput Banije puni su vode, a iz šahtova izbija smrad, javljaju slušaoci.

Grom zapalio kuću, došlo do niza eksplozija, povređen vatrogasac

KaPortal javlja da su velike količine padavina u malo vremena prouzrokovale bujice na brojnim saobraćajnicima na području Karlovca, poplavljeni su podvožnjak na Rakovcu i parking u Krležinoj. Na Borlinu je došlo do udara groma u kuću i izbio je požar.

Tokom gašenja, usled požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan je vatrogasac povređen.

"Povređenog vatrogasca hitna služba je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo klasifikaciju povreda. Ukoliko bude potrebno i helikopter je u pripravnosti ukoliko ga bude trebalo prebaciti u Zagreb", rekao je zapovednik JVP Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Gradom odjekuju sirene, interventne službe su na terenu. U podvožnjaku na Rakovcu ima automobila koji su zapeli u vodi, grad je padao u više delova grada.

Dubovac i Borlin nemaju struje, a za pretpostaviti je da su isključeni iz mreže radi požara objekta koji se zapalio usled udara groma. Na terenu su vatrogasci i gase požar. Na neboderu na Rakovcu vetar odneo deo krova koji je još u izradi.

 

 

Građani javljaju o urbanim poplavama i srušenom drveću.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading