Simulacija napada na Tajvan
Foto: Printscreen/Printscreen

Poslednjih nekoliko godina Kina jača prisustvo u oblasti Južnog kineskog mora ne bi li izbacili SAD iz regiona. Kineski zvaničnici često ističu planove o većanju Tajvana u okvir Kine.

Kina poslednjih dana demonstrira svoju moć održavanjem velikih vojnih vežbi oko Tajvana, koje su organizovane povodom inauguracije tajvanskog predsednika Laj Čing-tea.

 

 

Na ostrvu boravi i delegacija američkih diplomata, koju predvodi Majkl Mekol, republikanski predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Dodatno upozorenje Americi je i video simulacija potencijalne invazije na Tajvan koju je ovih dana objavila kineska vojska.

Video simulaciju od 70 sekundi objavila je Istočna komanda Narodnooslobodilačke vojske Kine.

Prikazuje vojne avione i ratne brodove koji se pojavljuju u severnim, južnim i istočnim regionima Tajvana.

Slično prethodnim obaveštajnim izveštajima, napad u ovoj video simulaciji počinje tako što Kina pretvara jednu od svojih redovnih vežbi oko Tajvana u stvarni napad.

Mogu se videti kako kineske rakete lansirane istovremeno sa kopna, mora i vazduha padaju na tajvanske gradove Tajpej, Hualijen i Kaosjung.

- Hajde da uništimo stub tajvanske nezavisnosti! Hajde da napadnemo bazu za nezavisnost Tajvana! Zaustavimo krvarenje tajvanske nezavisnosti - navodi se u videu.

Objavljivanje ove video simulacije potvrđuje prethodni izveštaj američke obaveštajne službe da je Peking na putu da napadne Tajvan do 2027.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading