Šani Luk
Foto: Alo/Instagram/shanukkk

Porodica Šani Luk znala je da je njihova ćerka ubijena u Gazi kada im je izraelska vojska predala kovertu sa ugljenisanim nakitom devojke koji je uzet sa njenih ostataka.

Otmica nemačko-izraelske umetnice sa muzičkog festivala Nova od strane boraca Hamasa 7. oktobra postala je jedna od trajnih simbola brutalnog napada.

Njeno polunago telo snimljeno je u gepeku kamiona okruženo teroristima Hamasa dok su ga vozikali ulicama Gaze, a prizor je šokirao svet.

Uprkos šokantnim prizorima, njen otac Nisim Luk se nadao da će njegova ćerka preživeti otmicu.

Mesecima su Nisim i porodica pokušavali da dobiju informacije iz Gaze, koristeći sve svoje kontakte da pronađu čoveka u palestinskoj enklavi koji će potražiti Šani i dostaviti detalje o tome gde se nalazi i u kakvom je stanju.

Nažalost, njihove nade su ugašene kada su izraelski vojnici pronašli ljudske ostatke Šani Luk u Gazi pre dve nedelje.

Nisim je rekao da je par dana kasnije znao da je Šani mrtva kada mu je izraelski vojnik dostavio kovertu u kojoj su se nalazili ogrlica, minđuše i nakit njegove ćerke, zajedno sa dokumentima koji potvrđuju njenu smrt.

Policajac je rekao da se fragmenti lobanje pronađeni na mestu događaja poklapaju sa DNK Šani Luk, što sugeriše da je pretrpela smrtonosnu povredu.

Nisim je za The Telegraph rekao kako je odmah prepoznao dredove svoje ćerke i tetovaže sa njenih poslednjih slika u zadnjem delu Hamasovog kamioneta.

Porodica je 19. maja održala dirljivu ceremoniju u čast svoje ćerke u šumi u blizini njihove kuće u Izraelu, a desetine ožalošćenih prisustvovalo je sahrani Šani Luk.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading