PRITISCI ZAPADA NIKAD JAČI, BELORUSIJA PRED PUCANJEM? Lukašenko poslao jasnu poruku: Ne opuštamo se!
Foto: EPA/SERGEI GAPON / POOL

Belorusija je izložena najvećem u novijoj istoriji pritisku Zapada, među njima je i informacioni koji predstavlja uvod u vruću fazu sukoba, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- Ne opuštamo se. Štaviše, maksimalno smo usredsređeni na pretnje. Razlozi su poznati. I dalje smo podvrgnuti hibridnom pritisku Zapada – najvećem u novijoj istoriji. U pitanju je politički pritisak koji sprovode promovisanjem antibeloruskog stava na međunarodnom političkom pravnom polju, zatim informacioni, koji sprovode radikalizacijom ekstremističkih platformi, ekonomski – uvođenjem novih paketa sankcija, kao i vojni – pokušajima da se Belorusija uvuče u vojne sukobe - rekao je Lukašenko u obraćanju na forumu beloruskih medijskih zajednica u Mogiljovu, prenosi Sputnjik.

Činim sve kako u zemlji ne bi bilo rata, poručio je predsednik.

 Ne želim nikakav rat i siguran sam da većina Belorusa takođe ne želi - dodao je on.

Kako je rekao, odgovornost vlasti i predstavnika medija je ista za sve – da spasu zemlju i očuvaju mir.

- Juče, dok sam se spremao za susret sa vama, pokušao sam da se setim kada su se u našem rečniku pojavili pojmovi 'informacioni rat', 'mentalni rat', 'fejk', 'post-istina' i drugi. Odgovor je – sasvim nedavno, bukvalno pre nekih šest do sedam godina. A koliko su stare te pojave? Nećemo računati. Verovatno onoliko koliko živi čovek, zato što je informacioni rat uvod u goruću fazu konfrontacije - konstatovao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, u Belorusiji treba pojačati propagandu i kontrapropagandu, kao i ideološki rad.

- Želim da mladi novinari to uče. Ne treba se stideti takvih pojmova. Ili na Zapadu nema tih pojmova? Jednostavno su to nazvali rečju 'piar', odnosno radom sa javnim mnjenjem. Suština je ista - objasnio je beloruski lider.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading