nevreme
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinu, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno.

"Mestimično izraženi pljuskovi sa grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave", navodi se u upozorenju DHMZ-a.

DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje. Meteoalarm žute boje na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mestimično izraženih pljuskova s grmljavinom. Moguć je grad i prolazno pojačan vetar, kao i bujične i urbane poplave.

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, stoji u upozorenju DHMZ-a.

zagrebačkom naselju Sigečica već pada led.

 

 

Nevreme je pogodilo i Zabok.

I na stranici Rain alarm se vide olujni oblaci koji su se već nadvili nad severnim i središnjim delom zemlje.

Portal Neverin javlja da je u unutrašnjosti sve više pljuskova i grmljavine, što se vidi i na njihovim radarskim snimcima.

Žuti meteoalarm je na snazi i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mestimične pojačane bure.

 

 

U sredu će u prvom delu dana biti promenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, no uz jači razvoj oblaka pljuskovi s grmljavinom najizgledniji su u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vetar slab, na istoku umeren severozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na severnom delu bura, podno Velebita ponegde i jaka. Najniža jutarnja temperatura vazduha između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna između 20 i 25 °C.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading