milivoje katnić
Foto: Printscreen/youtube

U odluci Apelacioog suda je navedeno da je rešenjem Višeg suda u Podgorici produžen pritvor za još dva meseca Lazoviću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije, a okrivljenom Katniću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo – stvaranje kriminalne organizacije i i dva krivična dela zloupotreba službenog položaja.

"Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenima po pritvorskim osnovima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svedoke.

Određeno je da će pritvor trajati po ovom rešenju do 14. jula", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Stoga je ovaj sud Lazoviću produžio pritvor i po pritvorskom osnovu iz člana Zakonika o krivičnom postupku.

"Budući da je ocijenio da su ispunjeni uslovi u pogledu visine zaprećene kazne i da postoje teške okolnosti dela koje istom daju karakter posebno teškog, a ogledaju se u načinu izvršenja predmetnog krivičnog dela", zaključeno je u saopštenju Apelacionog suda, preneo je portal RTCG.

Miliovje Katnić je nekadašnji specijalni državni tužilac Crne Gore, a Lazović je nekadašnji visoki policijski funkcioner. Katnić i Zoran Lazović uhapšeni su 19. aprila ove godine, a u pritvoru je i Laovićev sin Petar, uhapšen 18. jula 2022. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

U međuvremenu je protiv Petra Lazovića pokretnuto još nekoliko istraga i optužnica, kojom su obuhvaćeni i ostali, navodni, pripadnici kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading