Frančeska Donato
Foto: Alo/Profimedia

Muž poslanice Evropskog parlamenta Frančeske Donato, Angelo Onorato, pronađen je u subotu mrtav u svom automobilu u Palermu a događaj je već kvalifikovan kao misteriozan. Istražitelji u svom posedu imaju video-snimke sa nadzornih kamera, ali je problem da "sklope slagalicu".

Naime, sada su istražitelji pronašli i navodne dokaze koji mogu da posvedoče o tome da li je muškarac umro prirodnom smrću ili je sam sebi presudio.

Kako se vidi sa snimaka sa nadzornih kamera, koje nisu najjasnije, jer je automobil bio parkiran u mrtvom uglu, nije uočen niko ko bi mogao potencijalno biti osumnjičen za ubistvo Angela.

Terenac, koji je bio parkiran na delu puta koji nije mnogo prometan, nalazio se u mrtvom uglu dve nadzorne kamere.

Na snimcima se vidi da se nijedno vozilo nije zaustavilo u blizini Angelovog rendž rovera i da su sva vozila koja su snimljena da su prošla u tom smeru bila van vremena u kojem se dogodila misteriozna smrt.

Jedina opcija je da je potencijalni napadač pobegao popevši se na zid visok dva metra koji se graniči sa auto-putem i na taj način izbegao da bude snimljen.

Tužilaštvo je nalozilo obdukciju kako bi se razjasnili uzroci smrti muškarca koji je, kako se sumnja, prema najnovijim informacijama, ugušen plastičnom trakom, piše Telegraf.

Kako italijanski mediji prenose, procurele su informacije gde je Onorato bio na dan smrti - imao je poslovni sastanak sa čovekom između Karinija i Kapasija u Palermu. Takođe, mediji prenose da je imao i sporove sa nekim navodno dužnicima.

Istražitelji su u procesu istrage saslušali i poslanicu Evropskog parlamenta i njenu ćerku Karolinu koje su pronašle beživotno telo muškarca.

Kako su rekle, Angelo je krenuo na ručak, a kada su žena i ćerka oko 14.30 časova pokušale da ga kontaktiraju, bilo je bezuspešno. Ušle su u trag njegovom telefonu i locirale ga na čudnom mestu. Na toj lokaciji su ga pronašle u automobili sa vezanim pojasom i kravatom oko vrata.

Prema preliminarnim rečima lekara, smrt je nastala usled gušenja, ali još uvek nije jasno da li je bilo u pitanju ubistvo ili samoubistvo.

Prema Frančeski Donato, njen muž se "nikada ne bi ubio", a istog je mišljenja i njena ćerka.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading