Pad aviona
Foto: Printscreen/HGSS

Fotografije u nastavku su uznemirujuće:

HGSS je objavila fotografije pružanja pomoći povređenom u padu aviona na mestu događaja, pa su opisali tok događanja.

HGSS je zajedno ekipom Hitne medicinske pomoći učestvovao u trijaži povređenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri povređene osobe i jedna smrtno stradala osoba.

Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportovani do vozila Hitne medicinske službe (HMS). U intervenciji su još učestvovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

Ceo slučaj u vezi pada aviona na kraju je proglašen vojnom tajnom, kako pišu 24 sata. Detalji zašto je tako, nisu poznati. Moguće je da je to područje pod vojnom nadležnošću jer se blizu nalazi kasarna i područje za vojni nadzor, piše list.

HGSS-ovac Pavelić Damir bio je među prvima na mestu pada aviona.

- Nismo isprva znali gde je avion pao, pa smo počeli sa pretragom terena. U međuvremenu smo dobili tačne koordinate i uputili se tamo. To je ravničarska gusta šuma. Avion je propao kroz krošnje i bilo ga je teško uočiti iz vazduha. Prilično je uništen, okrenuo se naopačke. Naše su kolege već zbrinjavale povređene koji su stigli pre nas. Srećom, nisu bili teško povređeni, više su pretrpeli udarce, traume i šok. Potom je krenuo transport povređenih. Zbog šumovitog terena morali smo ih nositi u nosilima i transportirati do hitne - rekao je Pavelić za RTL.

Dodao je da teren za HGSS-ovce i nije bilo toliko zahtevan jer je ravan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading