ubijena marija
Foto: Alo/POLITIA ROMANA

Muškarac (32) je uhvaćen je u subotu, 25. maja, u blizini svoje kuće, saopštio je policijski inspektorat okruga Botošani (IPJ), prenosi News.ro.

On se sumnjiči da je ubio osmogodišnju devojčicu koja je otišla od kuće u petak uveče, a koja je pronađena mrtva u šumarku na obodu sela u kom je Marija živela. Osumnjičeni je devojčici ujak.

Kako bi uhapsila osumnjičenog, policija je ispalila dva hica. „Muškarac osumnjičen da je izvršio delo identifikovan je i uhvaćen od strane policije. Viđen je dok je išao prema svojoj kući. Dva pucnja su ispaljena u vertikalnoj ravni bez registrovanih žrtava ili druge štete“, saopštio je IPJ Botošani, dodajući da je intervencija bila teška.

Marija Silvija Čika Roša otišla je od kuće u petak oko 20:00, kod obližnjeg rođaka, ali se nikada nije vratila. Odmah je počela potraga, a tokom noći dete je pronađeno mrtvo. Bila je bez odeće i sa tragovima krvi po telu, a istražitelji sumnjaju da je pre nego što je ubijena bila silovana.

U potrazi za osumnjičenim učestvovali su policijski službenici IPJ Botošani, žandarmi, vatrogasci, granična policija, predstavnici Brigade za organizovani kriminal (BCCO) i Odeljenja za specijalne operacije (DOS), koji su koristili i dron i helikopter.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading