ORBAN TRN U OKU EVROPE! Požurili da udare na Putina, ali nisu ni svesni posledica
Foto: Alo/ilustracija

Diplomate kažu da žure da "ispeglaju" 14. paket pre nego što Mađarska, koja održava prijateljske veze sa Rusijom, preuzme predsedavanje EU u julu.

Zemlje, uključujući Belgiju, Nemačku i Francusku, zatražile su od Evropske komisije procenu da li će zabrana pretovara LNG-a u evropskim lukama više pogoditi rusku ili evropsku ekonomiju, rekli su neimenovani zvaničnici Rojtersu.

Paket sankcija mora da bude jednoglasno usvojen, a kako vreme prolazi EU ponestaje načina da smanji ruske prihode i istovremeno ne puca sebi u nogu.

- Bili smo zaista iznenađeni otpornošću ruske ekonomije, ali je ona ipak pogođena...Rusija se pretvara u neku vrstu ratne ekonomije - rekao je jedan diplomata.

Rusija

FOTO Shutterstock

 

Kremlj je upozorio da će se EU sankcionisanje njihovih LNG operacija obiti o glavu evropskoj privredi.

Brisel takođe razmatra i odvojeni paket sankcija Belorusiji u pokušaju da "zatvori rupu" u sankcijama Moskvi, budući da brojna evropska roba stiže do Rusije preko Minska.

Diplomate za sada ne mogu da se dogovore oko takozvanog "praznog aneksa" koji bi dozvolio privremeni izvoz beloruskog đubriva u treće zemlje ako cene skoče kao 2022.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading