erdogan
Foto: EPA/EPA-EFE/NECATI SAVAS

Navodeći da je Alija Izetbegović, pobornik i državnik koji je svoj život posvetio slobodi Bosne i Hercegovine, bio veliki mislilac, ali i iskusan političar koji je vrlo dobro poznavao funkcioniranje globalnog sistema, Erdogan ga je i citirao:

- "Kada treba, skinuću svoje odelo i obući vojnu kamuflažu za svoju zemlju i naciju." Toliko je bio patriota, hrabar, hrabar i uzoran vođa u svakom pogledu. Ne samo njegova borba, nego i njegove ideje, saveti i reči bili su primer. O genocidu u Srebrenici rekao je sledeće: "Šta god učinili, ne zaboravite genocid, jer će se genocid koji se zaboravi ponoviti" - rekao je Erdogan.

Turski predsednik je napomenuo da su, nažalost, svi svedoci bolne istine na koju je skrenuo pažnju Izetbegović, a koja se očituje u primeru Gaze.

- Od 7. oktobra u Gazi je pred očima celog sveta počinjen jedan od najbrutalnijih genocida od prošlog veka. Nažalost, više od 15 hiljada dece je ubijeno, 35 hiljada nevinih je ubijeno, više od 80 hiljada Palestinca je stradalo. Gotovo cela Gaza je pretvorena u ruševine. Zbog toga su Gazu, koja je već bila zatvor na otvorenom, uvelike izgubili ubijajući bebe u inkubatorima, bombardujući bolnice i bogomolje, napadajući kamione koji dostavljaju pomoć i bacajući bombe na nedužne civile koji čekaju u redu za hranu - rekao je Erdogan.

Dodao je kako su to sve radili oružjem, bombama, avionima i bezuslovnom diplomatskom podrškom "onih koji godinama uče ljudskim pravima i slobodama".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Rajko

23.05.2024 10:25

Pa da, turski genocid na Jermenima zaboravljen i evo događa se Gaza u Palestinu?

Душебрижник

23.05.2024 10:39

Naravno, Turci uvek protiv Srba.

Ljubica

23.05.2024 11:13

Ajde da onda ne zaboravimo ni genocid vas Turaka prema Kurdima, koje nemilosrdno proganjate, po svim zemljama ovog sveta.