Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

 Ona je u objavi na svom Telegram kanalu podsetila da nezavisnost tzv Kosova nije došla kroz pregovore Beograda i Prištine, kao što se od Palestine traži da do državnosti dođe kroz direktne pregovore sa Izraelom.

''A šta američki predsednik ima sa Kosovom? Hoće li vas podsetiti kada su završeni 'bilateralni direktni pregovori između strana'? Naravno, neće. Nije bilo pregovora Beograda i Prištine koji su se završili priznanjem nezavisnosti regiona, niti legitimnog referenduma na Kosovu'', poručila je Zaharova.

Zaharova je istakla da nije bilo pregovora, već ''parade“ jednostranih, nelegitimnih priznanja navodne nezavisnosti. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijan Votson rekao je ranije danas, nakon što su Irska, Španija i Norveška najavile da će ovog meseca priznati državu Palestinu, da predsednik SAD Džo Bajden veruje da bi palestinsku državnost trebalo dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima. Naveo je da američki predsednik „odlučno podržava dvodržavno rešenje“ i da je to radio tokom čitave karijere, ali da smatra da palestinska država treba da bude izgrađena putem direktnih pregovora. Norveška, Španija i Irska najavile su prethodno da će priznati palestinsku državu 28. maja.

Tanjug

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading