Robert Pikton
Foto: EPA/EPA/BCTV News for Global Mandatory Credit: BCTV News for Global

Robert Pikton, 74, bio je u odvojenoj interventnoj jedinici u zatvoru s maksimalnim obezbeđenjem Port-Kartije kada je u nedelju uveče bio uboden u glavu slomljenom drškom metle, izvestio je Vankuver San. Od utorka, Pikton je u kritičnom stanju i ne očekuje se da će preživeti.

Piktonov 51-godišnji napadač - čije ime nije objavljeno - boravio je u samici zbog prethodnih napada na druge zatvorenike, rekao je izvor agenciji.

„Bezbednost institucija je od najveće važnosti i istraga o tome šta se dogodilo je trenutno u toku“, navodi se u saopštenju Popravne službe Kanade.

Organizacija nije bila u mogućnosti da pruži ažurirane informacije o Piktonovom stanju. Pikton je 2007. osuđen po šest tačaka optužnice za drugostepeno ubistvo i osuđen na doživotnu kaznu zatvora sa maksimalnim uslovnim otpustom od 25 godina.

On je takođe optužen za ubistvo još 21 žene, ali su te tačke obustavljene, objasnio je Vankuver San.

Ukupno, istražitelji su pronašli DNK 33 žene - mnoge od njih seksualne radnice koje su nestale iz istočnog centra Vankuvera 1990-ih i ranih 2000-ih - na svinjogojskoj farmi u Piktonu u Port Kokvitlamu.

Pikton se takođe jednom navodno hvalio policajcu u civilu da je ubio čak 49 žena.

(NY Post)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading