promene vremena utiču na zdravlje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Amanda Jang (49) i njen sin Luis (30) uhapšeni su nakon što je njihov pas, koji po karakteristikama podseća na čuvenu rasu XL pitbulija, unakazio dečaka (8) u stambenoj četvrti u Butleju, u Liverpulu.

Mališan je u napadu zadobio ozbiljne povrede skalpa, kada mu je pas kožu bukvalno skinuo sa glave.

- Skalp mu je ostavljen na podu, i uprkos 10 sati operacije, lekari nisu uspeli da ga ponovo pričvrste i umesto toga je imao presađivanje kože. Povrede su užasne. Pas je verovatno imao besnilo, kad su ga ugledali svi su piočeli da paniče - rečeno je na sudu.

Dečak je takođe u napadu zadobio frakturu lobanje, kao i ozbiljne povrede lica i ruku.

Napad se odigrao u bloku gde je dečak stanovao. Amanda je pustila životinju, zvanu Snup, da bez kontrole luta "neobuzdano i nekontrolisano" dok je ona sedela unutra i pila, rečeno je sud u Liverpulu.

Na dan napada, 10. februara, nekoliko ljudi je prijavilo da je pas skočio na njih pre nego što je napao dečaka u stambenom bloku.

Sud je čuo da su komšije pokušale da "skinu" psa sa dečaka, dok je njegova mama vrištala upomoć.

Entoni Atkinson, komšija koji je hrabro zgrabio psa za vrat kako bi pokušao da zaustavi napad, opisao je da je pas bio bukvalno zakačen za dečakovo rame i vrat.

Drugi su rekli da je pas tokom napada imao i "penu na ustima".

Ograničenja, koja su stupila na snagu krajem prošle godine zahtevaju da se psi drže na povodcu i nose brnjicu u javnosti, a od 1. februara u Velsu i Engleskoj držanje XL pitbula bez sertifikata je krivično delo.

Luis je policiji rekao da je imao platnenu brnjicu, ali ju je pas prožvakao tako da više nije mogla da se koristi. Takođe, na sudu je rekao da nije siguran da je u pitanju rasa XL pitbula i da je imao u planu da to proveri.

Amanda Jang je osuđena na 20 meseci zatvora nakon što je priznala da je odgovorna za psa koji je naneo povrede dečaku.

Njen sin je priznao krivicu da je vlasnik i osuđen je na dve godine zatvora.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading