Iran
Foto: AP/Azin Haghighi (STR)

- Možda je bilo magle u dubini klisure, ali nije bilo magle duž putanje našeg leta, oblaci su bili malo viši od helikoptera - rekao je Esmaili.

Nakon nestanka Raisijevog helikoptera, posada drugog krenula je u potragu za njim i pokušala da ga kontaktira.

Piloti su uspeli da kontaktiraju imama grada Tabriza, Sajeda Mohameda Ali Al-Hašema, koji je bio u helikopteru sa Raisijem. Posada je, rekao je Esmaili, ostala u kontaktu sa njim nekoliko sati. Iz njegovih reči je postalo jasno da se predsednički helikopter srušio, prenose RIA Novosti.

"Ne osećam se dobro, ne znam šta je bilo, ne znam gde sam, pod drvećem sam, ne znam, ne vidim nikoga, sam sam", citirao je šef predsedničke administracije.

Helikopter u kom su bili Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahjan i drugi zvaničnici srušio se 19. maja na severozapadu zemlje u regionu Verzegan. Ujutro 20. maja, potpredsednik Irana Mohsen Mansuri potvrdio je izveštaje da su predsednik i njegova delegacija poginuli u padu helikoptera. Delegacija se vraćala nakon posete Azerbejdžanu , gde su Raisi i njegov azerbejdžanski kolega Ilham Alijev učestvovali na ceremoniji otvaranja hidroelektrane Giz Galasi i puštanja u rad hidroelektrane Khudaferin na graničnoj reci Araks.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading