Ebrahim Raisi
Foto: Printscreen/Printscreen

I pre nego što je potvrđena smrt iranskog lidera, prozapadno orijentisani Iranci u Iranu i dijaspori su se radovali takvom scenariju.

 

 

Državni mediji u Teheranu prekinuli su redovni program i počeli da prikazuju molitve za Raisija širom Irana, ali se na društvenim mrežama mogao pročitati i drugačiji narativ.

Iran International je objavio snimaka slavljeničkog vatrometa u Iranu.

 

 

- Proslavimo dobre vesti o padu helikoptera Ebrahima Raisija - kaže se da se čuje glas stanovnika Teherana u video snimku koji je poslat Iran International.

Drugi video snimci Iran International takođe pokazuju kako neki Iranci slave uz vatromet nakon vesti o mogućoj smrti predsednika.

Harunof je za Iran International Nevs rekao da je Raisi postao sinonim za sve ono što protivnici Islamske Republike u Iranu i inostranstvu preziru.

 

 

Aktivistkinja za prava žena Masih Alinejad proglasila je juče "Svetski dan helikoptera" i rekla da je ovo "jedina nesreća u istoriji nakon koje će svi biti zabrinuti ako je neko preživeo".

Na mreži X je objavljen i snimak Iranaca koji plešu nakon vesti o padu helikoptera.

U Londonu su ljudi izašli na ulice da izraze svoju sreću. Ispred iranske ambasade juče se igralo.

 

 

Internetom se proširila i šala koja je izmakla kontroli: da je pilot helikoptera agent Mosada po imenu Eli Kopter.

Ćerke Minoo Majidi, 62-godišnje demonstranke protiv iranskog režima, koju su snage bezbednosti upucale sa 167 metaka iz sačmarice, objavile su fotografiju na kojoj nazdravljaju. Majidi je umrla tokom "ustanka za slobodu žena 2022."

 

 

@alo_portal Kako će izgledati gradske pijace koje će postati omiljeno sastajalište Beograđana #alo #alodnevnenovine #pijaca #palilulskapijaca #fypシ゚ #fypシ゚viral #viralvideo #viralvideotiktok #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Baki

20.05.2024 12:04

Samo neka oni slave, bitno je da ga žalite vi proteroristički popagandni mediji