Ebrahim Raisi
Foto: Printscreen/Twitter

Potpredsednik Mohamed Mokber predsedavao je sednicom koja je imala za cilj da mobiliše sav potencijal i kapacitete vlade da pronađe helikopter Raisija i njegovu pratnju u severnim regionima iranske provincije Istočni Azerbajdžan.

Mokber je naredio ministru zdravlja Bahramu Einollahiju i zameniku predsednika za izvršne poslove Mohsenu Mansuriju da otputuju u region gde se veruje da je helikopter pao kako bi nadgledali operacije potrage i spasavanja u toj oblasti.

Ranije u nedelju, predsednik Raisi se vraćao sa ceremonije otvaranja brane na granici Irana sa Republikom Azerbejdžan, kada se njegov helikopter srušio pri sletanju u regionu Varzakan.

Desetine timova su poslate u region da lociraju mesto nesreće. Operacija potrage je još u toku, ali zvaničnici kažu da loši vremenski uslovi ometaju napore.

Oprečne informacije o pronalasku helikoptera

Iranska državna televizija objavila je večeras da je tim za spasavanje pronašao srušeni helikopter u kojem je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi, ali je ubrzo potom Crveni polumesec to demantovao, prenosi Rojters.

Zvaničnik Crvenog polumeseca saopštio je da spasioci nisu još stigli do tačne lokacije nesreće, već da je locirano mesto.

(IRNA/Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading