dve pesnice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/rangizzz

Rusija će se uvek rukovoditi pravom da odgovori na inicijativu zaplene ruske imovine koju je Estonija „zamrznula“ u korist Ukrajine, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ranije je estonski parlament usvojio zakon koji dozvoljava slanje zamrznute ruske imovine u Ukrajinu. Zakon dozvoljava da se zamrznuta sredstva koriste „kao avans za štetu koju Rusija mora da nadoknadi Ukrajini“.

"Kina je na strani Rusije"

- Tokom aktuelne posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Narodnoj Republici Kini, strane su u zajedničkom saopštenju oštro osudile „inicijative za zaplenu imovine i imovine stranih država” i istakle „pravo takvih država” da preduzme uzvratne mere u skladu sa međunarodnim pravnim normama. Rusija će se uvek rukovoditi ovim neotuđivim pravom - rekla je Zaharova u saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva.

Zaharova je takođe nazvala pljačkom sve nezakonite radnje zaplene imovine Ruske Federacije.

- Što se tiče inicijative estonskog parlamenta, potvrđujemo stav da sve nezakonite radnje zaplene ruske imovine klasifikujemo kao direktnu pljačku, kršenje odredbi međunarodnog prava - dodala je ona, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading