Robert Fico
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug/printscreen

Slovački premijer Robert Fico u petak je nakon kontrolnog CT snimanja imao još jedan hirurški zahvat nakon kojeg je i dalje na odeljenju intenzivne nege bolnice u Banskoj Bistrici, gde je već jednom operisan nakon atentata na njega u sredu u gradu Handlova.

- Nekrotično tkivo koje je ostalo od rane od metka je uklonjeno. Pacijent je sada pri svesti, stabilizovan je, ali je i dalje na intenzivnoj nezi. Njegovo stanje je zaista ozbiljno - objasnila je direktorka bolnice Mirijam Lapunikova i dodala da je to standardna procedura kao i kod svakog pacijenta, prenosi Pravda.sk.

Bolnica je saopštila da će svakodnevno ažurirati situaciju na društvenim mrežama. Osim toga, lekarski konzilijum se sastaje svakog jutra odlučuju šta dalje. Zbog toga je, prema rečima dr Lapunikove, nemoguće reći da li će premijeru biti potrebne dalje operacije ili ne.

Zamenik premijera i ministar odbrane Robert Kalinjak kaže da su lekari još jednom operacijom pokušali da pomere stanje pacijenta ka pozitivnoj prognozi.

- Prva četiri dana nakon prostrelne rane su najteža. Redovno se rade pregledi -  rekao je Kalinjak i dodao da su lekari dobro obavili prvi zahvat. On vidi napredak u premijerovom zdravlju, a iako je stanje ozbiljno, za ministra se nada.

- Zbog ozbiljnosti povrede razmišlja se o svakom koraku - dodao je ministar odbrane.

On je naglasio da je u ovakvim trenucima teško očekivati čuda.

- Procedura je spora sa ovakvim povredama i ne možemo očekivati da se pacijent oporavi za četiri dana - dodao je on, rekavši da je će narednih nekoliko sati i dana biti presudni.

BONUS VIDEO

@alo_portal Ministar Dačić stigao na mesto intervencije nakon sudara dva voza u Beogradu #sudarvozova #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading