Vladimir Putin i Si Đinping
Foto: AP/Mikhail Metzel (POOL)

U neformalnom okruženju, Putin i Si su takođe šetali parkom i pili tradicionalni kineski čaj, pre nego što su im se pridružila još četiri člana dve delegacije na neformalnoj večeri.

Zanimljivo je da je Putin pio čaj iz šoljice koju mu je kineski domačin servirao, a ne, kako to biva kada ide u strane posete, iz svoje čuve bele termos šolje, što dovoljno govori o poverenju između dvojice lidera.

Vladimir Putin i Si Đinping

Mikhail Metzel (POOL)

 

 

U okviru ruske delegacije, večeri su prisustvovali ministri spoljnih poslova i odbrane Sergej Lavrov i Andrej Belousov, sekretar Saveta bezbednosti RF Sergej Šojgu i pomoćnik predsednika Jurij Ušakov, prenosi Izvestija.

Razgovori su se prvo odvijali u užem, a potom u proširenom formatu i trajali su oko dva i po sata. Na kraju, lideri zemalja usvojili su zajedničku izjavu o produbljivanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje.

Pomoćnik predsednika Jurij Ušakov rekao je da su lideri zemalja imali neformalnu komunikaciju, a kako je ocenio, ovaj deo posete ruskog lidera Kini je najvažniji.

Putin je doputovao u državnu posetu Kini 15. maja uveče po moskovskom vremenu. 

Ovo je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je ponovo izabran i stupio na dužnost šefa države.  Poseta ruskog lidera trajaće dva dana - 16. i 17. maja. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading