Izrael
Foto: Alo/Shuttertstock

IDF raspoređuje nove trupe oko Rafe, u iščekivanju šire kopnene ofanzive. Nastavljaju se napadi i na Hezbolah u Libanu.

Huti poručuju: Meta su svi brodovi koji idu ka izraelskim lukama.

U Međunarodnom sudu pravde počelo saslušanje po četvrtoj tužbi protiv Izraela. Južna Afrika traži da Sud naloži hitnu obustavu operacija u Rafi.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Poginuo jedan od članova rukovodstva Hamasa (VIDEO)

Poginuo je Šarhebil al Said jedan od članova rukovodstva Hamasa, prilikom izraelskog napada na granici Libana i Sirije.

 

 

Netanijahu: Vratićemo sve taoce kući, žive ili mrtve

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da se ''obavezuje'' da vrati preostale taoce kući, nakon što je ranije danas saopšteno da su izraelske snage pronašle tela troje talaca koje je otela palestinska militantna grupa Hamas.

On je istakao da mu je ''srce slomljeno'' vestima da su pronađena tela Icaka Gelerentera, Amita Buskila i Šani Luk, prenosi Tajms of Izrael.

''Moja supruga Sara i ja tugujemo s porodicama. Vratićemo sve taoce - i žive i umrle. Čestitam našim hrabrim snagama koje su odlučnom akcijom vratile naše sinove i kćeri kući'', rekao je Nezanijahu.

Ranije danas potpredsednik izraelske vojske Danijel Hagari je izjavio da su pronađena tela troje talaca otetih na muzičkom festivalu Supernova blizu Reima 7. oktobra ujutru, odakle su prebačeni u oblast Mefalsim.

Hagari kaže da su ih tamo ubili pripadnici Hamasa, a njihova tela su potom prebačena u Gazu.

Među pronađenim telima talaca je i telo nemačko-izraelske državljanke Šani Luk (22) koja je postala simbol brutalnog napada Hamasa na muzičkom festivalu.

Snimak Šani u zadnjem delu kamioneta, nakon što je kidnapovao Hamas, objavljen je na društvenim mrežama i postao je poznat širom sveta.
Vojska je identifikovala druga dva tela kao 28-godišnju ženu Amit Buskila i 56-godišnjeg muškarca Icaka Gelerentera, prenosi Tanjug.
 

Nasralah razgovarao sa delegacijom Hamasa


Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah razgovarao je sa delegacijom palestinske militantne grupe Hamas o sveobuhvatnoj proceni situacije u Pojasu Gaze i na drugim zajedničkim frontovima.

"Na sastanku je potvrđeno jedinstvo stava i istrajnost napora na bojnom, političkom i narodnom nivou u pokušaju da se postignu plemeniti ciljevi kojima se teži operacijom 'Potop Al Aksa' i da se obezbedi pobeda, bez obzira na žrtve", navodi se u saopštenju Hezbolaha, prenosi libanska televizija Al Manar.

Na sastaku je ukazano na visok nivo saradnje i solidarnosti "između različitih frontova i pokreta Osovine otpora".

Nasralah je sa visokim zvaničnicima Hamasa razgovarao o nedavnim pregovorima, međunarodnim političkim stavovima i studentskim pokretima širom sveta, dodaje se u saopštenju.
 

Izraelska vojska pronašla tela troje talaca


Izraelska vojska pronašla je tela troje talaca u pojasu Gaze, saopštio je danas portparol IDF-a, kontraadmiral Danijel Hagari.

Hagari je rekao da su u pitanju Icak Gelerenter, Amit Buskila i Šani Luk, prenosi Tajms of Izrael.

Hagari kaže da su tela pronađena u operaciji koju su preko noći sproveli vojska i Šin Bet.

Njih troje je bilo na muzičkom festivalu Supernova blizu Reima 7. oktobra ujutru, gde su potom pobegli u oblast Mefalsim.

Hagari kaže da su ih tamo ubili pripadnici Hamasa, a njihova tela su potom prebačena u Gazu.
 

IZRAEL NE POPUŠTA! Od suda u Hagu ZAHTEVALI da odbaci zahtev Južne Afrike o njegovom povlačenju iz Gaze!

Izrael je danas pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) branio svoju ofanzivu u Rafi, ističući da deluje u samoodbrani protiv boraca Hamasa i tražeći od sudija da odbiju zahtev Južne Afrike da naredi njegovo povlačenje iz Pojasa Gaze.

Zvaničnik izraelskog Ministarstva pravde Gilad Noam ocenio je slučaj Južne Afrike, koja optužuje Izrael za kršenje Konvencije o genocidu, "potpuno odvojenim od činjenica i okolnosti", prenosi Rojters.

Celu vest možete pročitati OVDE.

Bespilotna letelica Hezbolaha napala je izraelski vazdušni sistem

 

 

Ambasada Izraela u Stokholmu zatvorena zbog pucnjave, privedeno nekoliko osoba

Izraelska ambasada u Stokholmu zatvorena je nakon pucnjave u blizini ambasade rano jutros, javili su lokalni mediji.

Predstavnik švedske policije Per Fahlstrom izjavio je za list Ekpresen da je policijska patrola čula pucnje u blizini ambasade Izraela, za koje je posumnjala da su iz vatrenog oružja. Pokrenuta je preliminarna istraga, a Fahlstrom je rekao medijima da je nekoliko osoba privedeno, ne iznoseći podrobnije detalje, prenosi Tajms of Izrael.

Izrael

Shuttertstock

 

 

Haos na severu Izraela 

 

 

Kanada: Sankcije za četiri jevrejska naseljenika zbog nasilja na Zapadnoj obali

Kanada je uvela prve sankcije prema "ekstremističkim" jevrejskim naseljenicima na okupiranoj Zapadnoj obali i saopštila je da razmatra uvođenje dodatnih kaznenih mera da bi odvratila nasilja naseljenika nad Palestincima, prenosi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading