hrvatska policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U jednoj osnovnoj školi u centru Zagreba u četvrtak je bilo opsadno stanje, a na kraju je morala da interveniše i policija.

Učiteljica se sa učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji 9-godišnjeg dečaka, za kojeg roditelji i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je izdvojen sa nastave poslednja dva meseca, doveli pred razred i zahtevali da uđe. Budući da su nastupili agresivno, učiteljica se prepala za njihovu i svoju bezbednost.

- Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Zaključala se sa našom decom u razred i rekla im da je to probna vežba za kriznu situaciju. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Setite se što je bilo u Beogradu pre godinu dana. Ovo je prestrašno što deca i mi proživljavamo mesecima - rekla je majka jednog učenika.

Dodala je da su, kad je stigla, roditelji sa dečakom sedeli ispred razreda i insistirali da uđu. Govorili su da im je dosta toga da im dete ne ide normalno sa ostalima na nastavu. Direktorke u to vreme još nije bilo u školi, piše "Jutarnji list".

Policija je razgovarala sa roditeljima kad je stigla i tad su otišli sa njima iz škole.

Direktorka škole potvrdila je za "Jutarnji" incident i rekla da roditelji dečaka redovno nastupaju agresivno.

- Učiteljica se uplašila i nije bila sigurna da neće na silu nešto da naprave. Pozvali smo policiju - rekla je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading