Medved napao ljude u Slovačkoj
Foto: Printscreen/Printscreen

Nakon što je medved, poznat kao JJ4, napao 26-godišnjeg Andreu Papija na planini Peler u aprilu 2023. godine, vlasti  Trenta izdale su naređenje za njegovo hvatanje i pogubljenje, ali je smrtna kazna suspendovana nakon žalbe organizacije za zaštitu životinja, prenosi Rojters.

To je drugi put da je sud poništio nalog da se JJ4 usmrti, a prva presuda datira iz 2020. godine, nakon što je medvedica napala i povredila dvojicu planinara, oca i sina, na planini Peler.

"JJ4 će biti prebačena do jeseni", rekao je zvaničnik Trenta iz odeljenja za turizam i lov Roberto Failoni za lokalni dnevnik Korijere del Trentino, dodajući da će životinja naći novi dom u Parku za medvede Vorbis u centralnoj nemačkoj saveznoj državi Tiringiji.

Odluka je usledila nakon što je organizacija za zaštitu životinja LAV saopštila da je došla u posed medicinske dokumentacije koji pokazuju da su JJ4 i još jedan medved držani u zatočeništvu u provinciji Trento u "teškom stanju stresa".

Failoni je negirao da je to bio slučaj.

Na području oko grada Trenta, koje je ponovo naseljeno medvedima od 1999. godine u okviru programa koji finansira EU, desilo se nekoliko napada medveda poslednjih godina, što je otvorilo pitanje kako postići uspešnu kohabitaciju sa životinjama, navodi Rojters.

 

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading