Sergej lavrov
Foto: Alo/EPA/EVGENIA NOVOZHENINA

"Njihovo je pravo, ako žele na bojnom polju, biće na bojnom polju", rekao je Lavrov tokom konsultacija u Savetu Federacije o njegovom ponovnom imenovanju na mesto ministra spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

Govoreći o konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, koja je zakazana za jun i na koju Rusija nije pozvana, Lavrov je tu situaciju uporedio sa "ukorom za đaka". "Konferencija... se svodi na ponavljanje ultimatuma Rusiji... Ne možete tako da pričate sa bilo kim, pogotovo ne sa nama", rekao Lavrov.

U Savetu Federacije, gornjem domu Federalne skupštine, danas se održavaju konsultacije o kandidatima za ministarska mesta u "bezbednosnom bloku".

Biće održani i sastanci odbora za odbranu i bezbednost, ustavno zakonodavstvo, za federalno ustrojstvo i regionalnu politiku, na kojima će biti razmotrene kandidature za ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i za vanredne situacije. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je predložio ponovno imenovanje Sergeja Lavrova za ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Lavrov je ministar spoljnih poslova Rusije od 2004. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading