nemačka
Foto: EPA/EPA/CLEMENS BILAN, ilustracija

Vođa poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Bundestagu Rolf Micenih oštro je kritikovao ideju jednog broja poslanika Bundestaga da ruske rakete i bespilotne letelice obaraju nad Ukrajinom sistemima protivvazdušne odbrane sa teritorija zemalja NATO-a.

- Želja da se zaštiti ukrajinski vazdušni prostor kroz operaciju NATO-a znači napuštanje principa da ne želimo da aktivno intervenišemo u sukobu. Takve predloge smatram neodgovornim i izuzetno opasnim - rekao je on za "Tagesspiegel".

Prema rečima poslanika, zaštita ukrajinskog vazdušnog prostora od strane nemačkih oružanih snaga bi odmah pretvorila Nemačku u stranu sukoba. On je naglasio da frakcija SPD nikada neće pristati na ovo.

Ranije je publikacija FAZ objavila materijal u kojem se navode mišljenja četiri poslanika Bundestaga o mogućnosti da zapadne zemlje koriste sisteme protivvazdušne odbrane sa teritorija zemalja NATO-a susednih Ukrajini za suzbijanje ruskih raketa i dronova, prenosi RIA.

Micenih je u martu govorio o potrebi da se razmišlja o tome kako zamrznuti oružani sukob u Ukrajini da bi se potom stao na kraj.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading